8 Nisan 2009 Çarşamba

İŞKEMBE DOLMASI

Malzemesi ;
1 adet koyun işkembesi
2 su bardağı pirinç
250 gr. Yağlı kıyma
3 orta boy soğan
4 1 tatlı kaşığı tuz
5 Yarım çay bardağı karabiber
6 8-10 dal maydanoz
Yapılışı :
Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydanoz ve soğan karabiber ve tuz karıştırılır.İşkembeler iyice temizlenerek yıkanır ve daha sonra 10-15cm'lik karelere bölünür.Meydana gelen her bir parçanın içerisine iki çorba kaşığı karışım konularak işkembelerin puturlu yüzü dışına gelecek üçgen şeklinde dikilir.Diğer parçalarda bu şekilde hazırlanır ve tencereye dizilirler.Üzerine 5-6 su bardağı kaynar su eklenerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tencereden çıkarılarak ipleri çıkarılarak servis tabaklarına konur.Hazırlanan yağlı,salçalı nane karışımlı sos tabakların üzerlerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder